Aktiv maddə: 50% karbendazim
Formulyasiya: Suda həll olunan toz
Plant Name | Illness Name | Expenses Norm | The time between end use and harvest |
---|---|---|---|
Alma Armud | Dəmgil (Venturia inaegualis) Unlu şeh (Podosphaera sp) | 30-50 qr | I-ci çiləmə çiçək gözləri qabardıqda II-ci çiləmə rozet dövrəsində III-cü çiləmə çiçək tac yarpaqların 90 % töküldükdən sonra 3 dəfə aparılır. Anbarlanacaq meyvə 3-4 həftə öncə 50 qr/100 lt su norması ilə dərmanlanır. Meyvə yığıldıqdan sonra 150 qr/1 |
Anbar çürüklüyü (Glorosporium spp) | 50-150 q | ||
Ərik Şəftalı Albalı Gilas Heyva | Moniliya (Monilia sp) | 60 q | Çiçəkləmə başlanğıcında və tam çiçək dövründə olmaqla iki çiləmə aparılır. |
Pomidor Bibər Badımcan Yemş Qarpız və s. | Unlu şeh (Erysiphe spp), Septoriya-yarpaq ləkəliyi (Septoria spp) Kök çürüklüyü (Rhizoctonia spp) | 50-75 qr 50-75 qr | Xəstəlik əlamətləri görünən kimi 10-15 gün ara ilə çiləmə aparılmalıdır. Şitilliklərdə və istixanalarda xəstəliklə mübarizə üçün 100 lt suya 50-75 qr normasında bir məhlul hazırlanır. Şitillər bu məhlulla sulanır. Parniklərdə isə hər bitki k |
Çəltikdə | Düyü yanığı (Pyricularia spp) | 150 qr/da | Xəstəlik əlamətləri göründükdə 10 gün ara ilə 3-4 çiləmə aparılır. |
Sitrus | Yaşıl çürüklük (Penicilium spp) | 60 qr | 100 lt suya 50 qr Takistin əlavə olunur. Alınan məhlulda anbarlanan limon, portağalı və s meyvələr 1 dəqiqə müddətində saxlanılaraq anbarlanır |
Üzüm | Oidium (Uncinula necator) | 60 qr | Çiçəkləmədən əvvəl zoğlar 25-30 sm olduqda 14 gün ara ilə çiləmə aparılır. |
Şəkər çuğunduru | Yarpaq ləkəliyi (Cercospora beticola) | 40 qr/da | -Xəstəlik əlamətləri görünən kimi dərmanlamaq lazımdır. |
Kartof | Çürümə- rizoktonioz | 200-300 qr/1 ton toxuma | - |
Buğda | Sürmə, kök çürüməsi və b. xəstəliklər | 1,5 kq/1 ton |